Wat gebeurt er in een hypnose sessie?

Sommige mensen denken dat ze in hypnose de controle verliezen en allerlei dingen tegen hun eigen wil doen. Dit is niet zo, niemand hypnotiseert een ander zonder toestemming, de persoon die wordt gehypnotiseerd moet zichzelf toestaan ​​om in een hypnotische staat te gaan. Het is dus altijd een keuze die je maakt. Als je op enig moment besluit niet meer in hypnose te willen zijn dan kom je er gewoon zelf uit. 

Het verschil met showhypnose is dat je met een andere intentie in hypnose gaat. Je gaat naar een hypnose show om plezier te hebben en niet om over je angsten te praten. En je kiest ervoor om je door de hypnotherapeut in hypnose te brengen, omdat je wilt dat de angst, fobie of gewoonte voor eens en voor altijd verdwenen is. Het is een keuze.

Verander ik dan in een zombie?

Als je in hypnose bent, verander je niet in een zombie. Hypnose is niet slapen. Je komt niet in coma. Je hoort mijn stem de hele sessie, want je bewuste geest is er altijd. Je kunt je bewuste geest vergelijken met een waakhond, die ‘het huis’ oftewel je onderbewustzijn beschermt. Als ik je in hypnose breng, maak ik de hond kalm en ontspannen, maar net als een echte hond zijn oren gelijk spitst bij het horen van een vreemd geluid, zal je bewuste geest ook reageren. Dus als je mij bijvoorbeeld een woord hoort zeggen dat je niet herkent, begint je bewuste geest tegen je te praten… ’waar heeft ze het over, heb ik het goed gehoord’ etc. Dat is normaal, je bent je van alles bewust, je kunt alles horen, je bent altijd aanwezig. Sommige mensen denken dat je je niet kunt bewegen tijdens hypnose of wanneer je beweegt je uit die staat van hypnose komt. Dat is gelukkig niet zo, dus als je jeuk krijgt of je arm of been wilt bewegen dan kun je dat gewoon doen.

Zonder herbeleven van trauma

Ik zal je begeleiden om in een hypnotische trance te komen. Nu hoef ik je niet te leren hoe je dat moet doen, want je geest brengt al vele keren per dag in trance door. Elke keer dat je je fantasie gebruikt, elke keer dat je dagdroomt, elke keer dat je iets doet zonder na te denken, ben je in een staat van trance. Het is een natuurlijke staat. Het enige verschil bij hypnose is dat de diepte van trance veel dieper is. Om je te helpen de diepte van trance voor hypnotherapie te bereiken, zal ik met je praten en je vragen mee te gaan. Zo eenvoudig is het. Je hoeft verder niets te doen – laat gewoon jouw geest volgen.

Je kunt dit type hypnose onder meer gebruiken om met onrust om te gaan en om stress, angsten, fobieën en verslavingen op te lossen. Hypnose werkt op al deze schijnbaar diverse problemen omdat ze allemaal een startpunt hebben ergens in je geest. In diepe hypnose krijg je veilig en zonder herbeleven van trauma toegang tot deze oorzaken zodat je de lading kunt wegnemen of transformeren dat tot het uiteindelijke probleem heeft geleid. En het wordt bereikt terwijl je in een comfortabele, ontspannen hypnotische trance bent. 

Jij doet het werk

Je mind (of je geest) weet hoe je op dit punt bent beland, dus het is logisch dat je mind weet hoe de problemen kunnen worden opgelost. In onze sessies gebruik je de kracht van je eigen geest om precies dat te doen. Ongeacht op welk niveau het probleem speelt of het nu fysiek, emotioneel, mentaal of spiritueel is. Ongeacht het motief of de reden die je mind heeft gehad voor dat ongewenste gedrag – je mind zal het voor je oplossen. Het enige dat je hoeft te doen, is toe te laten jouw mind het te laten doen. 

Discrete methode

Met het Simpson-protocol hoef ik nooit te weten wat de oorzaak is of de bijzonderheden over jouw situatie. Je hoeft me niets te vertellen, als je wilt. Je geest weet het en dat is wat de verandering veroorzaakt. Ik faciliteer alleen. Ik help je, maar jij bent het die de verandering creëert. De kracht van het Simpson Protocol zit in het holistische, discrete en niet-directieve karakter. Hypnosewerk wordt door jou gedaan, niet door de hypnotiseur. Het is altijd jouw keuze. Net zoals ervoor kiezen om een ​​personal trainer in te huren om te werken aan een strakker lichaam. Hoe goed de trainer ook is, als je zijn aanwijzingen niet opvolgt, gebeurt er niets. Het is altijd jouw keuze om jouw geest het interne werk te laten doen. 

Je kunt niets verkeerds doen, sta gewoon toe wat er gebeurt en weet dat je veilig bent.