FAQ

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van bewustzijn waarin je heel geconcentreerd bent en het overkomt ons dagelijks zonder dat we het merken.  Wanneer je bijvoorbeeld opgaat in een boek of film en je bent zo geconcentreerd dat het is alsof je het verhaal en de emoties zelf ervaart. Of wanneer je verdiept bent in je werk, sport of game en je al het andere in en om je heen vergeet, ben je in een hypnotische staat of trance. Het is een moment waarop we het gevoel hebben dat we in een ‘flow’ zijn en dat de tijd niet relevant is. 

Een hypnotische staat is dus heel natuurlijk. Je maakt je los van je omgeving en gaat op in je innerlijke wereld. Het is wanneer je staat van bewustzijn verandert van een normale waaktoestand naar gefocust en ontspannen, waarbij je bewuste geest (kritische mind) tot op zekere hoogte wordt omzeild.

 

Geef ik de controle op in hypnose?

Opgaan in een boek is hypnose, maar neemt het je controle weg? Je hebt op dezelfde manier de kracht om je te verzetten en de kamer te verlaten wanneer je je ongemakkelijk voelt in hypnose. Hypnotherapie is een reis die leidt naar het pad van kracht en verandering. Jij bent het die juist die verandering in je leven aanbrengt door de volledige controle te hebben en er niet onder te staan. Alle hypnose is zelfhypnose – je staat hypnose wel of niet toe.

 

Wat is het verschil tussen hypnotherapie en showhypnose?

In hypnose wordt een puur geconcentreerde staat gecreëerd om de geest van de cliënt in staat te stellen het gewenste resultaat te creëren waarvoor de cliënt kwam. Als je kiest voor hypnotherapie dan kom je om je problemen op te lossen. Als je naar een hypnoseshow gaat dan kom je om vermaakt te worden en misschien wel te kakelen al een kip. In een hypnose show worden mensen zorgvuldig geselecteerd die snel in hypnose gaan.  

 

Hoe voelt hypnose?

Lichte hypnose voelt eigenlijk aan als wanneer je ogen gesloten zijn en misschien ben je net een beetje meer gefocust. Wanneer je loslaat, of een hypnotherapeut toelaat om je naar diepere staten te leiden, neigt het naar een natuurlijke en ontspannen toestand. Naar een tranceachtige staat van ‘niet helemaal wakker’ en ‘niet helemaal in slaap’, een gevoel van dagdromen.

In alle staten van bewustzijn hoor je alles om je heen.  Als je ‘dieper’ gaat, kun je ervoor kiezen om geen aandacht te besteden aan het ‘lawaai’ om je heen. Omdat het zo heerlijk ontspannen voelt zal dat vanzelf gaan.

 

Wat gebeurt er in een hypnosesessie?

Ik zal je begeleiden om in een hypnotische trance te komen. Nu hoef ik je niet te leren hoe je dat moet doen, want je geest brengt al vele keren per dag in trance door. Elke keer dat je je fantasie gebruikt, elke keer dat je dagdroomt, elke keer dat je iets doet zonder na te denken, ben je in een staat van trance. Het is een natuurlijke staat. Het enige verschil bij hypnose is dat de diepte van trance veel dieper is. Om je te helpen de diepte van trance voor hypnotherapie te bereiken, zal ik met je praten en je vragen mee te gaan. Zo eenvoudig is het. Je hoeft verder niets te doen – laat gewoon jouw geest volgen. Meer info >>

 

Hoe verschilt hypnose van meditatie of affirmaties?

Hypnose heeft het voordeel dat het mogelijk maakt om interactief te communiceren met het onderbewustzijn en het hoger bewustzijn of hogere geest.

Affirmaties faciliteren geen directe reacties vanuit het onderbewustzijn; ze proberen alleen tegen het onderbewustzijn te praten. Hoewel beide zowel positief als in de tegenwoordige tijd worden uitgedrukt, zijn de effecten van post-hypnotische suggesties directer en specifieker.

Bij zelfhypnose volgens het Simpson Protocol laat je het aan het hoger bewustzijn over om te kiezen waaraan het werkt voor jouw hoogste goed of omtrent een bepaald probleem. En het zal direct voor jou aan het werk gaan.

Bij affirmaties gebruik je je bewuste geest om eigenlijk te gokken wat het beste voor jou werkt en de affirmatie zal alleen zo diep gaan.

Meditatie is een geweldige oefening en techniek. Als je in een meditatietoestand bent, krijg je net als in hypnose ook toegang tot je hoger bewustzijn. Meditatie heeft de neiging om niet gericht te zijn en het is zeker een stuk moeilijker voor de niet-beoefenaars om resultaten te bereiken. Hypnose en zelfhypnose zijn vrij onmiddellijk en eenvoudig te gebruiken.